Κατοικία στον Άγιο Γεώργιο (καθιστικό).

Το καθιστικό αποτελεί την καρδιά κάθε σπιτιού. Είναι το μέρος όπου ολόκληρη η οικογένεια συγκεντρώνεται, προσκαλεί επισκέπτες και φυσικά αποτελεί ένα ψυχαγωγικό χώρο, καθώς τις περισσότερες φορές εκεί βρίσκεται και η τηλεόραση.
Η απόφαση για την ανακαίνιση του σαλονιού σας μπορεί να μην είναι εύκολη, αν όμως σκεφτείτε και αποφασίσετε το στυλ που θέλετε να έχει, τότε γίνεται εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση.

Στη περίπτωση του καθιστικού, που το γραφείο μας ανέλαβε τη μελέτη και επίβλεψη ανακαίνισης, είχαμε να κάνουμε με μια βασική παράμετρο, την ισορροπία που πρέπει να έχει ο χώρος ανάμεσα στην υπέροχη θέα στον κορινθιακό κόλπο που προσφέρουν τα μεγάλα ανοίγματα, στην ενεργειακή εστία και στην τηλεόραση. Με αυτή τη βασική παράμετρο σχεδιάσαμε από την αρχή τη θέση και λειτουργία της ενεργειακής εστίας, έτσι ώστε να προσφέρει τη μέγιστη θερμότητα στον χώρο, ενσωματώσαμε στη νέα κατασκευή από γυψοσανίδα την τηλεόραση και τα συστήματα ήχου και ολοκληρώσαμε τη σχεδιαστική μας πρόταση με την επένδυση της εστίας με κερλίτη στην απόχρωση της σκουριάς. Τέλος επιλέψαμε το χρώμα του χρυσού για μια elegant πινελιά στον χώρο, το οποίο είναι εμποτισμένο με αποχρώσεις της ώχρας καθιστώντας το αρκετά φωτεινό για να ξεχωρίζει, αλλά και αρκετά ευέλικτο για να το συνδυάσετε με άλλες αποχρώσεις για ένα αποτέλεσμα ναι μεν τολμηρό, αλλά εξαιρετικά εύκολο να μπει στην καθημερινότητα της οικογένειας.
Ένα σημαντικό διακοσμητικό και όχι μόνο, στοιχείο στο σαλόνι είναι το πιάνο. Στον συγκεκριμένο χώρο επιλέξαμε μια διακριτική ταπετσαρία που τοποθετήσαμε πίσω από το πιάνο ταιριάζοντας  άψογα με την αέρινη κουρτίνα σε ραφή τρούκς, δημιουργώντας μια όμορφη γωνιά αναμνήσεων.
Για τα ανοίγματα, που επιλέξαμε να τοποθετήσουμε νέα συνθετικά ενεργειακά κουφώματα KÖMMERLING, χρησιμοποιήσαμε ξύλινες περσίδες έτσι ώστε να μη χάνουμε τη μοναδική θέα και να μπορούμε να “παίζουμε” με το φυσικό φως και τις σκιές. Για να συμπληρώσουμε τον διθέσιο και τριθέσιο καναπέ, κατασκευάσαμε δύο μπερζέρες και ένα υποπόδιο με ένα βαθύ μπλε ύφασμα καπιτονέ,  τονίζοντας μ΄αυτό το τρόπο τη σύνθεση.

Η οικογένεια του σπιτιού τόλμησε και πέτυχε μια μεγάλη αλλαγή χωρίς να χρειαστεί να “διώξει” τα παλαιά έπιπλα του σαλονιού και με λίγες αλλά ουσιαστικές αλλαγές και μικρές πινελιές, έδωσε στον χώρο μια νέα πνοή.