Παραδοσιακή ταβέρνα “Καμαρέτα”

Το Χιλιομόδι Κορινθίας δεν είναι μόνο ένας τόπος με τον οποίο η φύση έχει υπάρξει πολύ γενναιόδωρη. Είναι ένας τόπος ο οποίος διαθέτει ξεχωριστή προσωπικότητα και πράγματα που σου μένουν αξέχαστα. Ένα από αυτά είναι και η παραδοσιακή ταβέρνα «Καμαρέτα».
Οι μνήμες πολλές και αξιόλογες, όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε κάθε επισκέπτη, Κορίνθιο ή μη. Η εναλλαγή τους με το παρόν μετατρέπει την επίσκεψη στο Χιλιομόδι  όχι απλά σ’ ένα ταξίδι στη φύση, αλλά σε μια μοναδική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει  χρώματα, αρώματα και γεύσεις με τοπικό χρώμα. Αυτό το «γευστικό» κομμάτι της φιλοξενίας στο Χιλιομόδι  είναι που καλύπτει η «Καμαρέτα», η πιο παλιά ταβέρνα της περιοχής, ήδη από το 1950!
Η γευστική ιστορία της «Καμαρέτας» είναι  συνυφασμένη με την ποιότητα, την καθαριότητα, το μεράκι, αλλά και τις κλασικές γεύσεις, που κρατήθηκαν ατόφιες, όπως και η αίσθηση της οικειότητας που αποπνέει η φιλοξενία του Αντώνη και της Ελένης, άξιων συνεχιστών αυτών που δημιούργησαν αυτόν τον χώρο.

Η ανακαίνιση ενός τέτοιου χώρου απαιτεί τεχνικές γνώσεις, ευελιξία και μαεστρία στην εφαρμογή των προτάσεων. Η εναρμόνιση του περιβάλλοντος με τα νέα διακοσμητικά στοιχεία και η ομαλή συνύπαρξη τους με στοιχεία του εξοπλισμού που προϋπήρχαν, είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται την επέμβαση ενός ειδικού.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο αυτό, είναι ανθεκτικά, διαχρονικά, έχοντας το καθένα τη δική του θέση και σημασία μέσα στο χώρο. Μέταλλο, ξύλο, πέτρα συνεργάζονται άψογα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ξυπνάει της αισθήσεις. Οι κομψές γραμμές, η άνεση και η εκλεπτυσμένη διακόσμηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης καλύπτοντας τις αισθητηριακές ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.