Γραφείο ψυχολόγου στη Κόρινθο.

Όταν σχεδιάζεις για μια ψυχολόγο το γραφείο της, πρέπει να προσέξεις αρκετά πράγματα ώστε να δημιουργήσεις ένα χώρο άνετο και φιλικό όχι μόνο για την ίδια αλλά κυρίως για τους θεραπευόμενούς της. Το γραφείο της ψυχολόγου Μαράϊας Ρουσάκη βρίσκεται σε ένα συγκρότημα γραφείων στο κέντρο της Κορίνθου στην οδό Κολοκοτρώνη 44, στον 2ο όροφο, με πλούσιο φυσικό φως που ‘εισβάλει’ στο χώρο από το ανατολικό παράθυρο.

Έτσι οραματίστηκα το χώρο με στόχο το γραφείο της να έχει μια καθαρή, ζωντανή και παραγωγική αίσθηση που προωθεί μια ανανεωμένη αίσθηση φυσικής ζωτικότητας, εγρήγορσης και δημιουργικότητας για τους θεραπευόμενους και για την ίδια.
Τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προδιαθέτουν για μια τέτοια προσέγγιση. Τα απαλά χρώματα στον τοίχο και τα έπιπλα μαζί με το βαθύ πράσινο ύφασμα των επίπλων σε συνδυασμό με το ξύλο, δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύνολο ώστε ο καθένας που εισέρχεται στο χώρο να λειτουργεί καλύτερα σε πνευματικό επίπεδο και να αισθάνεται προστατευμένος.
Η φύση στο γραφείο, είτε με τα φυτά, είτε ενσωματωμένη σε έργα τέχνης, βελτιώνουν την ποιότητα θεραπείας και δίνουν στους πελάτες έναν τρόπο να αναλογιστούν καταστάσεις της ζωής τους.

O γραφειακός χώρος που δημιουργήθηκε είναι ένα καλό παράδειγμα της σημερινής κατεύθυνσης του σχεδιασμού της υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος χρησιμοποιεί ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τις αρχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και το σχεδιασμό για την προώθηση θετικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των θεραπευτών και των θεραπευόμενων.
Photos by Αλέξανδρος Σκούρτης @alexandros_skourtis