Εξοχική κατοικία στο Αμόνι Κορινθίας

Ο Ρούντι και η Μαρίνα είναι ένα ζευγάρι που ζει στη Γερμανία, αλλά λατρεύει την Ελλάδα και θέλει να την κάνει τον δεύτερο τόπο κατοικίας του.
Έτσι, αγόρασαν μία κατοικία 160 τ.μ. στο Αμόνι Κορινθίας και απευθύνθηκαν στο γραφείο μας έχοντας δει προηγούμενες δουλειές μας στο διαδίκτυο, αφήνοντας μας εν λευκώ την ανακαίνιση της μονοκατοικίας με τον τεράστιο κήπο.
Πνιγμένο στο πράσινο, ήσυχο και με τη θάλασσα στα πόδια, το Αμόνι αποτελεί το ιδανικό μέρος για να περνάει κανείς τα καλοκαίρια και τις διακοπές του. Εκεί είναι χτισμένο το διώροφο σπίτι από τη δεκαετία του ‘80.
Αυτό που προσπαθήσαμε να επιτύχουμε ήταν να αλλάξουμε εντελώς την προερχόμενη από άλλες δεκαετίες προσωπικότητα του σπιτιού, να προσαρμόσουμε τους χώρους στη σύγχρονη εποχή και να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα βασισμένο στις ανάγκες και την προσωπικότητα του καθένα από τους δύο νέους κατοίκους του, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με την άνεση, αφού η Μαρίνα λατρεύει να μαγειρεύει στην ευρύχωρη κουζίνα και να φροντίζει τους φίλους τους και ο Ρούντι αγαπά να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί κοιτώντας τη θάλασσα στο καθιστικό του σπιτιού.

Στην ανακαίνιση συμπεριλάβαμε την αλλαγή στα δάπεδα, την ολική ανακατασκευή των τριών μπάνιων, την αλλαγή των εσωτερικών θυρών, την κατασκευή νέας κουζίνας, την αντικατάσταση των ντουλαπών των Υ/Δ και την αντικατάσταση της στρογγυλής σκάλας που οδηγεί στον επάνω όροφο.
Τέλος επιλέξαμε τα κατάλληλα έπιπλα και φωτιστικά για να “γεμίσουν” τους χώρους και να δώσουν άνεση στους νέους ιδιοκτήτες.