Δια χειρός αρτοποιήματα

Η παράδοση του καταστήματος “δια χειρός αρτοποιήματα” της Μαρίας Κτενά, ξεκινάει στην Κόρινθο πριν από 15 χρόνια. Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην πόλη της Κορίνθου στον τομέα των χειροποίητων αρτοσκευασμάτων. Σταθμό στην εξέλιξη της επιχείρησης αποτέλεσε η μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Κορίνθου στην οδό Κύπρου 76.
Το γραφείο μας ανέλαβε την ανακαίνιση - διακόσμηση του καταστήματος και τη μεταφορά του εξοπλισμού στο νέο του “σπίτι” εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, προκειμένου η μετάβαση να γίνει στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Θέτοντας νέους ακόμα πιο δυναμικούς στόχους για το μέλλον, η επιχείρηση καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πελατών κάθε στιγμή της ημέρας με μοναδικές γευστικές απολαύσεις μέσα σε ένα μοναδικό και φιλικό περιβάλλον.
H διακόσμηση του καταστήματος στηρίζεται στην εντυπωσιακή αντίθεση του ανοιχτόχρωμου φυσικού ξύλου με τις τυρκουάζ αποχρώσεις των επιφανειών που πλαισιώνουν τις βιτρίνες του καταστήματος. Για τους τοίχους προτιμήθηκε το γλυκό και ζεστό χρώμα του κίτρινου που μαζί με το εντυπωσιακό τουβλάκι δίνουν ζωντάνια στο κατάστημα. Η επικάλυψη του δαπέδου με βινιλική λωρίδα στην απόχρωση της παλαιωμένης ελιάς προσδιορίζει τον δικό του ρόλο στην αισθητική της σύνθεσης δίνοντας στυλ και μοναδικότητα στο περιβάλλον. Ο χαρακτηριστικός πίνακας του Veermer που δεσπόζει στο κέντρο, τονίζει τη μοναδικότητα των προοιόντων που φτιάχνει με μεράκι η Μαρία κάθε μέρα από το πρωί. Τα διακοσμητικά στοιχεία, τα vintage φωτιστικά και οι ξύλινες σκάφες που φιλοξενούν τα φρέσκα προοιόντα, ταξιδεύουν τον πελάτη σε άλλες εποχές.
Ο σχεδιασμός του εξοπλισμού, η λειτουργικότητα της διακόσμησης και η μοναδική αρχιτεκτονική είναι σε πλήρη αρμονία με τον χαρακτήρα της επιχείρησης, με τις καθημερινές απαιτήσεις του καταναλωτή, αλλά και με τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό.