Stone_18

Όταν αναφερόμαστε σε δάπεδα επαγγελματικών χώρων, μιλάμε για δάπεδα τα οποία θα πρέπει να είναι ανθεκτικά, να είναι ηχοαπορροφητικά και παράλληλα να μπορούν να ακολουθήσουν τη μελέτη εσωτερικής αρχιτεκτονικής που έχει εκπονηθεί. Οι επιλογές είναι πολλές, όπως βινυλικά δάπεδα, δάπεδα Linoleum, υφαντό βινύλιο, μοκέτες σε πλακίδια ή νέου τύπου βινυλικές μοκέτες. Η κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες οι οποίες, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να συμβάλλουν κατά πολύ στην λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου για τον οποίο προορίζονται.
Ιδανική λύση, γενικότερα, για τους επαγγελματικούς χώρους είναι τα δάπεδα loose lay, τα οποία  τοποθετούνται γρήγορα και συντηρούνται εύκολα. Είναι ευέλικτα στις οποιεσδήποτε αλλαγές προκύπτουν στην διαρρύθμιση των γραφειακών χώρων, ακόμα και αν υπάρξει απαίτηση μετακόμισης σε νέο κτίριο και μεταφοράς του δαπέδου.

Χώροι γραφείων : Η τάση δημιουργίας ενιαίων, ανοιχτών χώρων στους χώρους γραφείων (Open space) έχει δημιουργήσει ανάγκες για υλικά με ηχοαπορροφητικές ιδιότητες, τόσο στα δομικά στοιχεία (οροφές, δάπεδα) όσο και στο λειτουργικό εξοπλισμό. Η εργασία πολλών ατόμων σε έναν ενιαίο χώρο μπορεί πολλές φορές να είναι θορυβώδης και κατά συνέπεια κουραστική για τους εργαζόμενους, οπότε η συμβολή των δαπέδων στην ηχοαπορρόφηση μπορεί να είναι ουσιαστική. Επιστρώσεις δαπέδων όπως οι βινυλικές μοκέτες ή το υφαντό βινύλιο συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση του θορύβου από τη βάδιση, αλλά και του θορύβου που προέρχεται από τον εργασιακό χώρο γενικότερα. Τα πλακίδια υφαντού βινυλίου, πιο συγκεκριμένα, προσφέρουν μια υψηλής αισθητικής πρόταση, σε μια πλούσια ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διαστάσεων. Με τη δυνατότητα που μας δίνεται, μάλιστα, για αμέτρητους συνδυασμούς, μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά αποτελέσματα. Η τεχνολογία ύφανσης, αλλά και η διαστασιολογική σταθερότητα των επιστρώσεων ελεύθερης διάστρωσης δίνουν αισθητικό αποτέλεσμα ενιαίας επιφάνειας, χωρίς εμφανείς αρμούς και την ευδιάκριτη επισήμανσή τους, δίνοντας την αίσθηση ότι το δάπεδο είναι ενιαίο. Με εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης στους χτυπογενείς ήχους αλλά και συντελεστή ηχοαπορρόφησης, συμβάλουν στη δημιουργία ενός ήσυχου εργασιακού περιβάλλοντος. Επίσης, είναι εύκολα καθοριζόμενα ακόμα και από δύσκολους λεκέδες, όντας 100% αδιάβροχα.
Τα δάπεδα LVT (Luxury Vinyl Tiles) δίνουν λύσεις σε χώρους όπου το αισθητικό αποτέλεσμα είναι το ζητούμενο, χωρίς όμως να υπονομεύεται η αντοχή ή η ευκολία στην καθαριότητα. Για χώρους όπως δωμάτια ξενοδοχείων, χώρους συνεδριάσεων, διευθυντικά γραφεία, ή μικρές κλινικές όπου πιθανά να χρειάζεται μία διαφορετική αισθητική προσέγγιση, είναι μία ιδανική λύση η οποία καλύπτει όλες τις προδιαγραφές, τεχνικές και αισθητικές.

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή του δαπέδου για έναν επαγγελματικό χώρο είναι πολλοί, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ορίζονται σχολαστικά και με ακρίβεια οι συγκεκριμένες απαιτήσεις για κάθε έργο. Όσο πιο σωστά τεθούν οι προδιαγραφές, σύμφωνα με τα δεδομένα του χώρου, τόσο πιο κατάλληλο θα είναι το δάπεδο που θα επιλεχθεί για τη χρήση για την οποία προορίζεται.
Μπορεί, έτσι, να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, με τρόπο ώστε να είμαστε εντός του προϋπολογισμού και σε σύμπνοια με τη γραμμή που υπαγορεύει ο σχεδιασμός του χώρου.