Stone_18

Ο χώρος του σπιτιού μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από «τέσσερεις τοίχοι». Σ’ αυτόν περικλείεται όλη μας η καθημερινότητα, οι συνήθειες, η ενέργειά μας. Και καθώς το σπίτι μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, σίγουρα έρχονται στιγμές που επιθυμούμε αλλαγές. Είτε γιατί τα χρώματα στους τοίχους παύουν να είναι ενδιαφέροντα, είτε γιατί το φως αλλάζει, είτε γιατί απλά θέλουμε να αλλάξουμε ύφος και διάθεση.
Αν το να αλλάξετε το χώρο σας σάς φαίνεται δύσκολη υπόθεση, σας έχουμε νέα! Μπορείτε να τον μεταμορφώσετε επιλέγοντας να τοποθετήσετε ταπετσαρίες τοίχου.
Λίγα στοιχεία ενός σπιτιού είναι τόσο εντυπωσιακά και μοναδικά, όσο οι ταπετσαρίες τοίχου. Με ιστορία πάνω από 300 χρόνια, είναι πλέον η κυρίαρχη τάση στην διακόσμηση εσωτερικών και όχι μόνο χώρων. Αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο στυλ στον χώρο σας δημιουργώντας μια μικρή ψευδαίσθηση και αυξάνουν το οπτικό ενδιαφέρον προσθέτοντας μοτίβα, υφή και χρώμα. Πλέον μπορεί κανείς να βρει και να τοποθετήσει εύκολα αυτή που του ταιριάζει: κλασσική, μοντέρνα, αυτοκόλλητη, φωτοταπετσαρία, μπορντούρα, 3D κλπ., είναι μια πολύ καλή και μοντέρνα επιλογή, ενώ το κόστος της τοποθέτησής τους δεν είναι ακριβό.
Τι είναι οι ταπετσαρίες:
Οι ταπετσαρίες στην ουσία είναι μεγάλα φύλλα από ένα ειδικό υλικό - οι πιο απλές κατασκευάζονται από πλαστικοποιημένο χαρτί - τα οποία απεικονίζουν συνεχόμενα κι επαναλαμβανόμενα μοτίβα και χρώματα. Συνήθως διατίθενται σε ρολό αλλά μπορείτε να τις βρείτε και σε ήδη κομμένα φύλλα με στάνταρ διαστάσεις. Για την τοποθέτηση τους συνήθως θα χρειαστείτε μία ειδική κόλλα, αλλά υπάρχουν και αυτοκόλλητες ταπετσαρίες. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια – ακόμα και σε έπιπλα και συσκευές όπως το ψυγείο – αρκεί να είναι έστω και λίγο λεία. Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι πολύ εύκολη υπόθεση και συνήθως μπορεί να γίνει μόνο με λίγο ζεστό νερό και μία σπάτουλα, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί κάποιο ειδικό υγρό αφαίρεσης.