Stone_18

Ένας ιατρικός χώρος σχεδιάζεται με τρόπο που να δημιουργεί ευεξία στον ιατρό ή τον οδοντίατρο. Οι γιατροί και οι οδοντίατροι υποχρεώνονται να παραμένουν σε κλειστό χώρο για πολλές ώρες, γι’ αυτό είναι αναγκαίο η αίθουσα αναμονής, το γραφείο του ιατρού, το εξεταστήριο και το εργαστήριο να έχουν άνετες διαστάσεις και ψηλό ταβάνι (για λόγους αερισμού).
Τα έπιπλα πρέπει να είναι λιτής κατασκευής αλλά λειτουργικά, με χρώματα ξεκούραστα στην όραση και να δημιουργούν συναισθήματα ασφάλειας στους ασθενείς.
Ο φωτισμός ενός ιατρείου πρέπει να περιλαμβάνει ατοξικούς λαμπτήρες νέας τεχνολογίας LED και να έχει επαρκή φωτισμό για να μη κουράζουν την όραση του ιατρού αλλά και να προδιαθέτει ευμενώς τον ασθενή ότι όλα θα πάνε καλά.
Ο αερισμός του ιατρείου πρέπει να επιτυγχάνεται με αντιαλλεργικό κλιματισμό, διότι το 25% του πληθυσμού πάσχει από κάποιου βαθμού αλλεργία.
Η τουαλέτα των ασθενών πρέπει να είναι άνετη και λιτή με δυνατότητα εύκολου καθαρισμού και απολύμανσης. Η τουαλέτα του ιατρού πρέπει να διαθέτει παροχή ζεστού νερού ενώ δίπλα στη λεκάνη θα πρέπει να υπάρχει εγκατάσταση θερμομικτικής μπαταρίας. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται η χρήση της λεκάνης ως μπιντές, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ασθενείς που απαιτείται ιδιαίτερος τρόπος καθαριότητας.
Το ιατρείο και το οδοντιατρείο είναι τα κάστρα για όλους τους ιατρούς και οδοντιάτρους. Εκεί ζουν τις λειτουργικότερες στιγμές της ζωής τους. Ο σωστός και εργονομικός σχεδιασμός ενός ιατρικού χώρου συνιστά ένα επιπλέον εργαλείο για τον ιατρό και τον οδοντίατρο.
Το γραφείο μας ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή ιατρικών χώρων, διαθέτει εξειδικευμένους συνεργάτες στη κατασκευή ιατρείων και οδοντιατρείων τα τελευταία 10 χρόνια.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Ε. Κολόκας