Στην εποχή που ζούμε ένας ιατρός δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το πόσο καλός επιστήμονας είναι αλλά και από την εμφάνιση του ιατρείου του, που είναι πρωτίστως ο χώρος που υποδέχεται τους ασθενείς του. Το ζητούμενο είναι ο χώρος αυτός να μην φαίνεται παραμελημένος και να μην δημιουργεί άσχημους συνειρμούς με την χαρακτηριστική μυρωδιά που όλοι μας γνωρίζουμε από τέτοιους χώρους. Ένας παραμελημένος χώρος δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους ασθενείς του ιατρού. Ένας ιατρός που παραμελεί τον χώρο της εργασίας και της καθημερινότητάς του, θα φροντίσει άραγε ικανοποιητικά τους ασθενείς του;
Φροντίστε μαζί με τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων να δημιουργήσετε μια όμορφη και ζεστή αίθουσα αναμονής για τους ασθενείς σας. Κάθε ασθενής επισκέπτεται τον ιατρό επειδή έχει κάποιο πρόβλημα. Λίγες είναι οι επισκέψεις που γίνονται για έναν προληπτικό έλεγχο ρουτίνας. Τις περισσότερες φορές ο ασθενής έχει ένα σχετικό άγχος όταν περνάει το κατώφλι της πόρτας ενός ιατρείου. Για τον λόγο αυτό ο χώρος αναμονής στο ιατρείο θα πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε να χαλαρώνει τον ασθενή και θα αποπνέει ηρεμία, χαλάρωση και θετική ενέργεια. Μαζί με το διακοσμητή σας διαλέξτε προσεκτικά τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία που θα τοποθετηθούν στην αίθουσα αναμονής, χρησιμοποιήστε αναπαυτικά καθίσματα ανάλογα του χώρου και δημιουργήστε σωστή και χαλαρή ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο φωτισμό.
Να είσαστε σίγουροι ότι η ιδιαίτερη προσοχή που έχετε δώσει στον χώρο του ιατρείου σας, θα γίνει αντιληπτή από τους ασθενείς σας και θα κατανοήσουν πόσο τους σέβεστε και τους υπολογίζετε. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί, μέσα στην αγωνία και το άγχος του να περιμένει σε έναν άσχημο και σκοτεινό χώρο με παλιά έπιπλα, φθαρμένα χρώματα και ακατάλληλο φωτισμό.
Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά συνάρτηση της ειδικότητάς σας. Ένας γυναικολόγος, ένας δερματολόγος ή ένας παιδίατρος έχει περισσότερα περιθώρια επιλογών στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του ιατρείου, απ’ ό,τι ένας ογκολόγος ή ένας νευροχειρουργός.