Stone_18

Τα τελευταία χρόνια στους περισσότερους χώρους εστίασης είναι trendy, υλικά και υφάσματα στις αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού.
Είναι τελικά η καταλληλότερη επιλογή ή μήπως θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε, κυρίως όσοι ασχολούμαστε με τον κλάδο του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και κυρίως οι επαγγελματίες της εστίασης?

Οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης θα πρέπει να προσελκύσουν τη πελατεία τους μέσα από τον προσεκτικό σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου και να προσπαθήσουν και οι ίδιοι μέσα από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν:
-Να τους ανοίξουν την όρεξη και να τους ικανοποιήσουν γευστικά.
-Να τους κάνουν να αισθανθούν άνετα, ευχάριστα, οικεία και χαλαρά.
-Να τους δημιουργήσουν μια ευχάριστη εμπειρία, για να το επισκεφτούν ξανά και να το συστήσουν σε άλλους.

Για να πετύχετε τα παραπάνω, μετά την ποιότητα των προϊόντων και τις υπηρεσίες, είναι ο χώρος σας, μιας και οι πρώτες εντυπώσεις είναι καθοριστικές!

Τα υλικά και οι χρωματισμοί ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο, εντέλει δεν θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τίποτα από τα παραπάνω.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μάθει να συνδέει τα χρώματα με το πόσο υγιεινή και φρέσκια είναι η τροφή. Χρησιμοποιώντας χρώματα που συναντάμε στη φύση, δημιουργούμε ευχάριστους συνδυασμούς και επιλέγοντας τον κατάλληλο φωτισμό, δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε το φαγητό μας. Τελευταίες έρευνες απέδειξαν ότι το χρώμα και ο φωτισμός επηρεάζουν τη γεύση μας.
Επίσης πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι ο θερμός φωτισμός κάτω από 4000Κ ανοίγει την όρεξη, ευνοεί την χαλαρή ατμόσφαιρα και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση.

Αν αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι χαλαρή, φιλόξενη και οικεία ατμόσφαιρα, επιλέξτε παλ αποχρώσεις, ισορροπία ψυχρών και θερμών χρωμάτων και θερμό φωτισμό.
Τα θερμά χρώματα μαζί με το πράσινο της ελιάς, είναι τα καταλληλότερα για χώρους εστίασης. Επίσης το μπλε σε πιο θερμές και βελούδινες αποχρώσεις του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε χώρους εστίασης.

Χρησιμοποιήστε ξύλινες επιφάνειες για να ζεστάνετε το χώρο και να δημιουργήσετε αισθήματα ασφάλειας και θαλπωρής.
Προσθέστε φυτά και μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα.
Αν πρόκειται για εστιατόριο ή καφέ που λειτουργεί κυρίως τη νύχτα, κινηθείτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις.
Προτιμήστε αποχρώσεις του καφέ, το μπορντώ και το βυσινί, το σκούρο πράσινο, το πετρόλ ή το μωβ.

Η μόδα των λευκών και μαύρων αποχρώσεων στους χώρους εστίασης έχει τελειώσει!
Η νέα χαρούμενη και πολύχρωμη τάση στο interior desgin και την αρχιτεκτονική είναι εδώ και ζητά “ευήκοα ώτα” για να εφαρμοστεί!